Olika varianter av bowling

Förutom den klassiska bowlingen brukar man i olika länder variera lite på antalet käglor. Olika bowlinghallar erbjuder också egna varianter av bowling som att t.ex. bowla till olika typer av musik, snabbtävlingar med färre omgångar eller att försöka få så få poäng som möjligt. Ibland arrangeras tävlingar där deltagarna måste kasta bowlingkulan baklänges eller mellan benen eller kortspel som pågår medan man väntar på sin tur.

Virtuell bowling brukar också erbjudas där man spelar mot en dator. Dessa spel innebär att man håller i ett klot men i stället för att rulla det utmed en bana spelar man mot en skärm som styrs av en simulator. Liknande spel kan också gå på andra teman som jakt och skidåkning och kan spelas av alltifrån en till flera personer. Man kan också spela virtuell bowling hemma på sin dator vilket blivit alltmer populärt, eller varför inte i bowlinghallens servering där det finns WiFi att tillgå?

Bowla online

För dem som av olika anledningar hellre bowlar i hemmet finns det många roliga spel som man kan ha kul med vare sig man är barn eller vuxen. Många av spelen är gratis och man kan välja och vraka på ett stort utbud. I vissa versioner spelar man i första personperspektiv och i andra ser man sin avatar framför sig och det kan röra sig om superhjältar eller gulliga seriefigurer. Man kan också spela bowling för att vinna pengar och det finns flera spelsajter på internet som tillåter spel både på datorn och i mobilen. Här kan man även turnera, chatta med andra spelare och jämföra sina resultat och blir man skicklig kan man kamma hem en vacker slant.

Speljätten Nintendo har utvecklat bowling för sin Wii-konsol där man med speciella joysticks i händerna kan bowla hemma i vardagsrummet och det finns även en mängd temavarianter för Gameboy.